Daimrulltårta
Dajmrulltårta
Bottnen
3 ägg
2 dl socker
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
3/4 dl potatismjöl
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 dubbeldajm
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Sikta ner mjölblandningen i skålen, rör sedan försiktigt ner den i äggblandningen. Häll smeten i en djup långpanna med bakplåtspapper i. (30x40cm).
Grädda i mitten av ugnen i 250 grader, 5 min. Passa den noga, ta ut den tidigare om det ser ut som att den börjar brännas. Vänd direkt upp den på ett sockrat bakplåtspapper när den är klar. (ta bort det bakplåtspapper den bakades på. Pensla ev. med kallt vatten på pappret för att det ska gå lättare). Låt den kallna.
Vispa eller mixa ihop det rumsvarma smöret med florsockret. Tillsätt kakao, vaniljsocker och äggula. Hacka dajmen ganska fint och vänd ner den i smörkrämen. Bred smörkrämen på den kalla kakan, rulla sedan ihop som en rulltårta. (På längden eller bredden, beroende på hur tjock du vill att den ska vara). Förvaras i kyl.
Bild och recept lånad från http://mingodasida.blogspot.com/
Kommentarer
Postat av: Bawa
ohhhhhhhhhhhhh va götttt , vi har ingen daim i london fyfan, jag vill göra den
Postat av: syster
Jag kan intyga på att den var exakt hur god som helst
Trackback