Bollhav

Har känge funderat på det här med julklappar. Känns så onödigt att köpa till Emma, det blir ju ändå bara vi som öppnar dom.
Att önska är lika svårt eftersom att hon har det mesta.

Men nu har jag hittat vad vi ska köpa, fast den är slutsåld och kommer inte fören efter Januari så får bli en sen julklapp. Fast hon kommer ändå inte kunna använda den fören om några månader.

Nu hoppas jag inte Emma lärt sig läsa så hon ser vad hon ska få :)


Ett eget bollhav

Fullspäckad helg

Nu är det några dagar sedan jag bloggade.
Har haft en fullspäckad helg. Mycket besök alla dagarna.
Julpyntande, storstädande och så har vi gjort om i datarummet så nu har jag fått mig en egen syhörna.
Har inte hunnit sy än men ska göra det i veckan.

Igår var Sandra med barnen och Tim och bakade pepparkakor. Jag bakade lussekringlor och gjorde julgodis.
Var jätte roligt och självklart trevligt.

Emma växer som bara den, 4300 gram och 54.5 cm lång. 500 gram på tio dagar, måste verkligen ha supermjölk.
Hon frågade om jag bara ammade :)

Idag efter bvc gick vi förbi kyrkan och bokade dopet, så nu är allt det klart. Bara att börja planera och skicka ut inbjudningskorten. Längtar efter att få ha dop, tycker det är så mysigt.

Hittar inte kabeln till kameran så får lägga ut bilder sen när Henrik kommer hem.
Bjuder ist på en bild där Emma är tre timmar gammal.




VARNING

Imorgon blir Emma en månad gammal. Det är helt sjukt att det redan gått en månad.
Hon har börjat le jätte mycket och ligger och pratar. Sover ganska mycket på dagarna och är vaken större delen av nätterna.
Försöker hålla henne vaken men är inte det lättaste, får nog acceptera att det är hon som är chefen här hemma just nu :)

Hon har även börjat med något nytt. VARNING FÖR KÄNSLIGA LÄSARE!
Igår natt när Henrik skulle byta blöja skrek han på mig, där inne står han med bajs över hela sig själv och på skötbordet ligger Emma nöjd som bara den. Har nog aldrig skrattat så mycket.

Men det fick jag igen sen, samma sak hände mig. Hade bajs från ansiktet ner till fötterna, över hela golvet och skötbordet. Kunde inget annat än att skratta då heller, och Emma tittade bara på mig med ett stort leende.
Samma sak hände två gånger idag

Nu ligger hon nöjt och sover i babysittern, jag har hunnit städa undan i lägenheten och tänkte börja sy gardinerna om hon nu tillåter det.

Ikväll blir det fika med alla tjejer, Nina och hennes lilla Neo som är 11 dagar äldre än Emma är och hälsar på från skåne. Kom inte ihåg senast jag träffade henne så ska bli så roligt.
Och Emma har planerat att mysa med Janna hela kvällen.



Vårat hjärta fem dagar gammal. Stulen från www.gillasfoto.blogg.se


Ingen bloggtid

Inte haft tid att blogga.
De senaste två dagarn har vi promenerat mycket, varit och shoppat julgardiner osv.
Lunchat ute och varit hos pappa och firat hans födelsedag.
Även Emma fick present då, en ny overall som var jätte fin. Så nu har hon de två kommande storlekarna.

Uppdaterar mer imorgon.

Nanny

Sex dagar kvar tills första advent, längtar som bara den.
Vi ska tjuvstarta med att pynta redan på lördag för på söndag blir det julbak med Sandra och barnen.
Har blivit en tradition hos oss, tredje året i rad nu.
Troligtvis kommer Tim med familj också så då blir det alla Emmas kusiner från min sida här.

Henrik skulle fixa klart uttagen vid fönstrena så vi kan hänga upp belysning men det slutade med att jag somnade på soffan och vaknade nyss så han hann inte göra så mycket.
Men Emma fick lite extra pappa mys ist och jag fick lite välbehövd sömn.
Att vara mamma är underbart men skulle inte ha något emot en nanny på nätterna.

På fredag blir Emma en månad, helt sjukt. Det känns som att vi alltid haft henne samtidigt som det känns som vi var på förlossningen igår.
Vars tar tiden vägen? Snart är hon ett år och springer runt här.

Nu blir det matning som vanligt sen hoppas jag hon vill sova, för de vill jag.


Ligger och pratar med pappa



Måndagslyx

Idag har vi som vanligt varit ut på våran promenad, sedan har vi varit och ätit lunch
med moster Sandra på Finas.
Sedan gick vi hem och Emma och moster har bara myst. Sedan kom Kusin Casper hit men han ville bara spela tv-spel.
Dagen går fort när man har besök.

Vi har kollat på doplåtar och försökt hitta vilken låt vi ska ha, har svårt att bestämma mig.
Någon som har förslag på låtar?

Nu har vi städat undan här hemma och väntar på att Henrik ska komma hem.
Idag känner jag mig så otroligt inspirerad så det blir färdig risgrynsgröt, måndagslyx! Henrik har det så bra, ha ha :)


Moster och Emma





Casper har blivit stora pojken


Emmas nya kläder

Hade problem med bloggen igår, så fick vänta tills idag.

Har varit så sugen på sy den senaste tiden men har inte funnits så mycket tid. Men igår tog Henrik med sig Emma på en promenad till farbror Magnus så då passade jag på.

Blev två par byxor. Var roligt att få skapa lite igen.
Ska försöka avsätta lite mer tid att sy, kanske sluta med att bara ligga och titta på Emma när hon sover och göra lite nýtta ist :)

Farbror Roger med familj var på middag igår. Emma fick ligga i kusin Hugos famn för första gången och det tyckte hon om.

Nu ska vi snart ta en promenad sen kommer Moster Sandra hit och håller oss sällskap.


Emmas nya byxor



Emma och kusin Hugo







Förlossningen

Klockan två på natten vaknade jag av en konstig känsla i magen. Gick upp på toaletten och gick sedan och la mig igen. Några minuter senare kom känslan tillbaka i magen men denna gång gjorde det ont.Visste först inte om det var förvärkar eller riktiga värkar för det gjorde inte så ont som jag tänk. (Den tanken har jag ångrat en del)

De fortsatte så med sju minuters mellanrum och de gjorde bara mer och mer ont. Då började jag förstå att nu är det dags. Sova gick inte så gick upp och la mig i soffan och kollade på Lost.
Vid 04:00 var det bara fyra minuter mellan värkarna, jag som trodde att vi snart skulle behöva åka in gick och duschad och åt en macka.

Vid 04:30 väckte jag Henrik och berättade att det började vara dags. Han klev upp, duschade packade klart och åt.Då började värkarna komma mer sällan och var uppe på 7 minuters mellanrum.Så fortsatte det till klockan 08:00 när jag blev less för det gjorde så jävla ont, kändes verkligen som att min rygg skulle explodera, i magen kändes det inget. Ringde förlossningen som tyckte jag skulle komma in på kontroll.

09:00 kom vi in och då var det fem minuter mellan värkarna och jag var öppen 4 cm. Valde att åka hem för kändes bättre att vara hemma än sitta där i ett rum.
Väl hemma blev värkarna bara värre, började må dåligt. Fick inte i mig någon mat.

Klockan 13:30 var det fortfarande fem minuter mellan värkarna och då gav jag upp och åkte in. På väg till förlossningen blev det tre min mellan värkarna och när jag väl kom in kom värkarna med två minuters mellanrum, hade nästan inte tid att andas.
15:00 hade jag bara öppnat mig fem cm och skulle få komma in i ett förlossningsrum och skulle äntligen få lustgas.
Det var ca 100 meter till det rummet men det var nästan omöjligt att ta sig dit, fick stanna flera gånger för hemska värkar och började spy.

Lustgasen hjälpte inte alls, spydde bara av den. När klockan var 16:00 och jag hade haft regelbundna värkar i 14 timmar gav jag upp och bad om Epidural. Att ta den var hemskt, förutom smärtan och rädslan över sprutan hade jag värkar hela tiden.
Men när den väl började verka var det som att komma till himlen. Visst jag kände av varje värk och det gjorde ont men inte ens i närheten av innan. Nu började jag få lustgasen att funka och det kändes ganska ok. Värkarna slutade inte komma nu, fanns inge stopp.

Ca: 18:00 minns inte riktigt tiden så var jag bara öppen sex cm och de bestämde sig för att spräcka hinnan så vattnet skulle gå och påskynda allt. Fick höra att jag troligtvis skulle bli mamma detta dygn, kanske precis innan tolv om jag hade tur.
18:42 skulle jag ställa mig upp och gå på toaletten då kände jag ett otroligt tryck neråt och jag sa till barnmorskan att jag måste verkligen bajsa nu på en gång. Såg chocken i hennes ansikte och hon bad mig stå still så hon kunde undersöka mig.

Jag var fullt öppen och hon kunde känna huvudet, nu var det dags. Jag fick stå och hålla emot krystvärkarna för hon var tvungen att förbereda allt hon behövde. Fattade verkligen inget, tillslut sa hon att de var bara att krysta när det kändes bra.
Fick panik, inte skulle hon komma redan. Klarade inte ens av att lägga mig ner i sängen men de lyckades få ner mig på sidan, minns inte så mycket efter det. 19:05 var hon ute och fattade fortfarande inte vad som hände.

Förstod aldrig riktigt att hon kom ut, det gick så snabbt. Men helt plötsligt låg hon där på mitt bröst, blodig, skrikig och helt underbar. All smärta försvann, all trötthet och hunger. Allt kändes bara helt perfekt

De var de värsta 17 timmar i mitt liv, men det var värt varje sekund.



När jag precis fått upp hene på bröstet



Fika på stan

Nu ska vi äta lunch sedan blir det matning för Emma.
Sedan ska jag och Emma ta oss ner på stan för fika med Janna.
Henrik ska bygga i förrådet här hemma så lika bra vi tar oss härifrån, brukar bli en hel del svordommar och sura miner.

Nu ska jag göra mig iordning innan Emma vaknar och ska ha mat.

Växer så det knakar

Idag har vi varit på BVC igen. Vårt hjärta växer så det knakar.
3800 gram och 53 cm lång.

Förkylningen har faktiskt börjat bli lite bättre men det är fortfarande jobbigt för henne, men vi har bara behövt ta nezeril en gång idag och det är stor förändring. Nu hoppas vi det slutar snart så hon kan andas normalt.

Henrik har bara haft halvdag idag vilket var otroligt skönt, Fick sova 1.5 timme efter lunch så känner mig som en ny människa. Sömn är verkligen en lyxvara.

Morbor Tim och tant Sara har precis varit här på middag. Henrik gjorde älgköttbullar med gräddsås och potatis och jag gjorde Tims favorit, morotskaka.

Emma fick en jätte fin knallrosa overall som vi tyckte jätte mycket om. Så nu har hon en varm ordentlig overall.
Nu blir det matning sedan fredagsmys i soffan.

Imorgon ska jag lägga ut min förlossningsberättelse. Många har frågat så har skrivit ihop en idag.




Förändring

Det är verkligen som dom säger, när det är ditt eget barn är inget jobbig eller äckligt.
Har alltid haft svårt att byta bajsblöja.
Min största fobi är snor, får panik när barn har fullt med snor. Skulle aldrig kunna ta bort.

Var rädd att det skulle bli jobbigt nu när vi fick Emma, men inte alls.
När hon bajsar blir man glad, när hon nyser och det kommer snor tycker man hon är så duktig och torkar med glädje. När hon kissar eller bajsar på en skrattar man bara.

Man förändras verkligen när man blir mamma.

Inte liten längre

Min lilla flicka har börjat bli stora flickan. Märkte idag att hon börjat växa ut storlek 50.
Det passar nog ett litet tag till men börjar bli smått.
Så idag tog vi en promenad till stan och köpt lite nya kläder i storlek 56, tråkiga är bara att nästan alla kläder i storlek 56 på Lindex är slut, så fick inte de plaggen jag ville ha

Sedan blev det lunch med syster/moster på stan och jag fick amma för första gången på stan.
Fast inte mitt på stan, skulle jag aldrig göra utan i fika rummet på Body Shop.

Nu är Henrik Emmas pappa på papper också. Och nu har han hälften av vårdnaden.
Skönt att det äntligen är fixat så vi kan skicka in namnpapprena.

Nu ska jag och Emma bara mysa i soffan och försöka komma på vad vi ska laga till middag.
Förslag?


Slut efter standag




Faderskap, bad och promenad

Nu har vi precis badat, det går bättre och bättre för varje gång.
Nu börjar hon nästan njuta, fast sen när vi ska torka henne och göra henne iordning blir hon sur.
Tycker hon inte om.

Idag har vi varit och promenerat nästan två timmar, var jätte härligt. Så skönt att kunna röra på sig normalt igen, att kunna promenera, något jag verkligen längtat efter.

Imorgon ska jag och Emma promenera ner till stan för att träffa Henrik. Vi ska fara och bekräfta faderskap.
Så imorgon får Emma en pappa på papper.

Vi har förresten bestämt hennes namn nu. Det blir Signe Emma Malin Fors.
Imorgon skickas papprena in.
Måste ringa och boka kyrka inför hennes dop också. Och börja planera.


Ren och fin flicka med skräckslagen blick



Pappa och Emma



Mini foten


Julkänslor, sjuka och viktuppgång

Mitt hjärta är fortfarande sjuk och inte blir det bättre heller.
Det är så otroligt jobbigt att se henne när hon nästan inte kan andas. Men enligt läkarna är det inget man kan göra. Bara hoppas på att det går över snart.

Det enda är att vi måste va noga med att hålla koll så hon inte blir sämre, är visst vanligt när de är så här små att det går vidare till lungorna och de får lunginflammation. Och det vill vi verkligen inte.

Men vikten går bara uppåt, 3690 gram igår. Hon går nästan upp 50 gram per dag, jag måste ha super mjölk!

Jag har så extrema julkänslor, längtar så otroligt till nästa helg när vi får julpynta och börja julbaka.
Vi har varit och köpt ny julbelysning till alla rum, kommer bli så fint.

Längtar efter att få baka lussebullar (jag bakar lussekringlor), ha massa juldekorationer, julklappar under granen, äta pepparkakor och dricka julmust i mängder.
Det är så mysigt.
Denna jul blir allt så mycket bättre för nu har vi Emma att göra allt för, börja skapa egna familjetraditoner.

Nu ska jag och Emma gå och förbereda middagen, blir hemlagad pizza.


Torterad





Nu har jag blivit torterad av de som kallar sig mina föräldrar. Skrek så jag blev helt röd i ansiktet ändå slutade de inte.
De har tvingat i mig massa näsdroppar, sugit ur snor ur min näsa. Tvättat mig, bytt blöja.
Tvingat mig att luftas vilket är det värsta jag vet, smörjt in mig med hemska salvor och satt på mig pyjamas.

Nu ska jag iaf få min belöning, MJÖLK!

Sen har dom fått för sig att jag ska sova efter. Men jag har ju redan sovit hela dagen så de kan de glömma.

Farsdag

Idag är det Henriks första farsdag. Det har vi firat med att han fick kliva upp på morgonen med Emma medan jag fick sova lite extra.
Att han sedan serverade mig kaffe i soffan. Sedan lagade han lunch till mig medans jag och Emma myste i soffan.
Han for iväg och tvättade bilen sedan har han lagat tacos till mig.

Vilken bra farsdag han haft :)

Fast nu ska faktiskt han få fika i soffan och present. Sedan få se fotbollsmatchen ikväll.
Så lite bra får han det också :)

Hälsar även grattis till min egen pappa på farsdag. Han bjöd oss på middag idag men eftersom Emma är så förkyld och inte alls nå pigg så var vi tvungen att tacka nej.
Tråkigt för det hade varit så trevligt.

Emma testar babygymmet farbror Roger kom med igår




Bvc

Igår var vi förresten på BVC. Våran flicka har växt på sig otroligt mycket på bara en vecka.
Nu väger hon 3550 gram och är 52 cm lång.

280 gram + och 2 cm på 9 dagar. Skönt att veta att min mjölk räcker.


Två slitna tjejer, sjuka är jobbigt!


Första sjukan

Våran lilla Emma har blivit sjuk, hennes första förkylning.
Kan inte förstå hur de kan få vara sjuk när de är så här små.

Är så hemskt att se när hon nästan inte kan andas.
Igår var hennes näsa så täppt, försökte allt vi bara kunde.
Tillslut kunde hon inte sova eller äta, och knappt andas alls så tillslut blev det akuten.

Första gången jag bara behövde sitta ca 2 min i vänterummet.
De sög ut allt slem ur näsan, det var inte lite. Vars får det plats?
Sedan fick hon andas in koksalt.

När vi åkte hem kunde hon äntligen äta sen däckade hon och sov fem timmar. Fast sov bara i bilbarnstolen så var där hon sov hela natten.

Idag är det samma visa, lite bättre men fortfarande jätte täppt. Skulle jag kunna skulle jag ta hennes förkylning på en gång.
Önskar verkligen att hon kunde andas genom munnen, hade varit så mycket lättare då.
Det gör ont i mamma-hjärtat.



En trött och sliten liten flicka


Egen säng

Har glömt berätta hur duktig jag varit. Eller egentligen är det Emma som är duktig men tror nog det varit jobbigast för mig.
Sedan i söndags har Emma sovit i egen säng hela nätterna.
Kanske därför hon vaknar oftare men det är skönt att inte behöva vara oroligt att man
ska råka lägga sig eller något på henne.

Är stolt över min flicka, men mest är jag nog stolt över mig själv. Men jag kan säga att jag ligger en hel del och kollar på henne att allt är bra.

Mjölkkossa

Inatt blev det inte mycket sömn. Emma vaknade och var vrålhungrig varannan timme sen var det jätte svårt att få henne att somna.
Samma hela dagen, ätit med max två timmars mellanrum. Känner mig som en mjölkkossa.

Hon är så vaken nu på dagarna så svårt att hinna så mycket. Men vi har iaf hunnit vara på långpromenad.
Nu har Henrik äntligen kommit hem så jag hinner sitta ett tag vid datorn innan det är matdags igen.
Ikväll blir det att sova tidigt, hoppas bara min dotter håller med om det.

Näe nu är det någon som är hungrig, igen!

Fastnat i snön

Idag skulle jag och Emma till BVC. Till min stora förvåning snöade det som bara den och det hade lagt sig en hel del på marken. Och vi som inte satt på vinterdäcken på vagnen än.
Vi tänkte vi skulle vänta med det tills snön kom.

Vilket betyder att jag kunde inte ta mig iväg, fastnade i snön hela tiden.
Som tur var kunden jag få en tid på fredag ist.
Så fort Henrik kommer hem idag blir det hjulbyte.

Jag som sett fram emot att se om hon gått upp något.
Men idag har vi bara myst i soffan hela dagen, Emma blir bara mer och mer vaken.
Så mysigt att ligga och prata med henne och märka att hon verkligen är med.

Nu blir det matning sen kommer min kära hem. Idag blir det första dagen på länge utan besök så
vi ska bara mysa hela familjen ihop.


Emma ligger och pratar med Mamma


Slagna hjältar

Såhär hittade jag mina två älsklingar just nu.
Den ena helt slut efter en dags arbete och den andra med matkoma.


Det blir som varmt i hjärtat


Bad

Varje gång Emma badat så har jag badat henne. Och varje gång har hon skrikit hela tiden.
Men igår skulle Henrik bada henne för första gången och då låg hon så nöjt och plaskade i vattnet.
Det är alltså inte badet det är fel på utan mig.

Idag var min och Emmas första heldag själva, Henrik har bara jobbat halvdagar vilket har varit lyxigt.
Så idag tog vi en promenad till jobbet. Dit kom även Maria och Hanna med sina små.
Var trevligt. Sedan har vi bara myst här hemma.

Snart kommer Emmas mormor och morbröder hit, och även Henriks kompis.

Själv skulle jag kunna gå och lägga mig nu. Lilla fröken har inte velat sova så mycket inatt.











Mys i soffan

NU har både farmor och farfar och Antti åkt hem.
Har varit en intensiv helg men väldigt trevligt. Idag kom mormor till stan också så imorgon ska Emma få träffa henne för första gången. Tycker hon ska bli trevligt.

Nu ligger vi i soffan och vilar upp oss. Emma ligger på pappas bröst och myser.

Idag har vi varit på kalas, ätit så mycket fika att man inte var hungrig till middag.
Emma fick även träffa sina kusiner Casper och Theodor för första gången.
Men som vanligt sov hon bara.

Nu blir det tillbaka till myset i soffan.



Pappa och Emma myser




Mitt hjärta



Emma med Antti


Fem år

Skulle bli bättre på att uppdatera idag men som vanligt hade jag för lite tid.
Idag har vi haft ännu mera besök och Emma fick mer presenter. Alltid roligt :)
Hon har fått så mycket fina kläder, nu måste hon bara växa så hon kan använda alla.

Sedan har vi varit på middag hos Henriks bror med hela hans familj. Trevligt och jätte god mat.
Idag firar vi fem år tillsammans, tyvär hann vi inte fira destå mer för vi hade så mycket planerat.

Men en sak hann vi med iaf.






Besök

ursäkta dålig uppdatering.
Allt här hemma går bra, sedan Henrik började jobba i torsdags har jag inte lika mycket tid över.
Idag har Emma haft mycket besök och fått mycke fina presenter.

Uppdaterar lite bättre imorgon.


Lugn dag med hembesök

Nu har vi haft hembesök av BVC. Emma hade gått upp till 3170 gram, 35 gram ifrån födelsevikt.
Börjar bli stor våran flicka.

Idag har vi bara myst i soffan hela dagen, vi behövde en lugn dag. Vi har varit och gjort så mycket alla andra dagar.

Snart är det helg och då får Emma stor besök. Farmor och Farfar kommer, även Mormor och så Antti.
Så vi kommer ha fullt upp.
Vi firar även 5 år i helgen så det ska vi också försöka hinna med, plus kalas och familjemiddag.
Blir en intensiv helg.


Emma på vagnpremiär




Emma och pappa på promenerad



BVC

Igår var vi på BVC. Vårat hjärtat har gått upp till 3120 gram, inte långt ifrån sin födelsevikt nu.
Känns skönt att veta att hon gått upp så mycket, då vet vi att hon får i sig tillräckligt med mat.

Många saker som jag bestämt mig för under tiden jag var gravid är omöjliga att hålla.
Har hela tiden sagt att hon ska sova i egen säng från första dag, vilket hon inte har problem med men jag.
Kan inte sova när hon ligger så långt ifrån mig.

Och att man inte hela tiden skulle gå och bära på henne, de kan jag inte heller hålla.
Hon tycker om att ligga i sin babysitter som farbror Roger kom med häromdan men jag tycker hon ser så ensam ut så måste ta upp henne.

Och om hon gnäller så försöker vi båda låta henne ligga kvar men någon av oss ger sig alltid ganska fort och tar upp henne.
Måste försöka bli mer stark men hon är ju så söt, vill bara ha henne nära hela tiden.



Emma ligger i babysittern och premiärsuger på tutte



Emma med farbror Roger som kom med babysittern åt henne


Emma med pappa

Henrik och Emma



Min fina modell

Här kommer de två första bilderna från fotograferingen hos Pappa och Gilla igår.







RSS 2.0